Uz malo kreativnosti brzo i lako ćete napraviti interesantne dodatke uskršnjoj trpezi
Uskrs, kao jedan od najvećih verskih praznika, zahteva dosta pripreme – naročito ako planirate da pozovete porodicu na ručak i druženje.
Od farbanja jaja, do spremanja ručka, nije lako pripremiti sve za veći broj ljudi. Međutim, kada je desert u pitanju – ove možete imati veliku olakšicu. Ovog Uskrsa obradujte sve fenomenalnim i jedinstvenim čokoladnim gnezdima, koji će pored sjajnog izgleda oduševiti sve svojim ukusom. Za njihovo pravljenje nije potrebno mnogo vremena, tako da ih možete praviti isti dan.
Takođe se sastoji iz jednog “tajnog” sastojka – saznajte koji je!
Sastojci:
- 350g čokoladnih komadića (mrvica)
- ¾ čaše kikiriki putera (možete upotrebiti i puter od drugih orašastih plodova)
- 5 čaša nudli prženih na ulju
- 5 čaša kokosa
- zelena boja (za kokos)
- čokoladna jaja ili bombone po izboru
Priprema:
- U šerpi istopite čokoladne mrvice i dodajte kikiriki puter. Mešajte sve vreme na niskoj temperaturi, dok se oba sastojka ne istope i ne sjedine (oko 5minuta). U drugu dublju posudu sipajte nudle, a zatim preko prelijte čokoladu. Promešajte dobro.
- Na pleh stavite papir za pečenje na koji ćete stavljati po dve kašike nudli. Pokušajte da napravite oblik gnezda i ponavljajte dok ne istrošite smesu. Sve stavite u frižider na 30 minuta, kako bi se gnezda stegla.
- Za to vreme napravite jestivu travu, tako što ćete u kokos staviti nekoliko kapi zelene boje.
- Servirajte tako što ćete na tanjir staviti “travu” od kokosa, a na nju čokoladna gnezda. Na kraju u gnezda stavite čokoladna jaja i vaša zanimljiva poslastica je spremna za konzumiranje.
(Ženski magazin)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU