Цвекла је ризница здравља, а када се томе додају коприва и козји сир добије се права "бомба".
Oglas
Потребно је:
- 200 г коприва
- 10 мањих цвекли
- 100 г козјег сира
За прелив:
- 100 мл сока од поморанџе
- 2 кашике балзамико сирћета
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 чен белог лука
- со, бибер
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Оперите цвеклу, па је са кором скувајте. За то време направите прелив за салату. Сок од поморанџе помешајте са маслиновим уљем, балзамиком и белим луком, који сте претходно изгњечили, посолите и побиберите. Када се цвекла скува, мало је прохладите, ољуштите, исеците на танке комадиће, помешајте је са опраном, ситно исецканом и посушеном копривом и све зачините половином припремљеног прелива.
Прстима издробите козји сир, поспите га по салати, па све прелијте остатком дресинга и оставите да одстоји 15 минута, пре служења.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas