Cvekla je riznica zdravlja, a kada se tome dodaju kopriva i kozji sir dobije se prava "bomba".
Oglas
Potrebno je:
- 200 g kopriva
- 10 manjih cvekli
- 100 g kozjeg sira
Za preliv:
- 100 ml soka od pomorandže
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- so, biber
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Priprema:
Operite cveklu, pa je sa korom skuvajte. Za to vreme napravite preliv za salatu. Sok od pomorandže pomešajte sa maslinovim uljem, balzamikom i belim lukom, koji ste prethodno izgnječili, posolite i pobiberite. Kada se cvekla skuva, malo je prohladite, oljuštite, isecite na tanke komadiće, pomešajte je sa opranom, sitno iseckanom i posušenom koprivom i sve začinite polovinom pripremljenog preliva.
Prstima izdrobite kozji sir, pospite ga po salati, pa sve prelijte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 15 minuta, pre služenja.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas