Овог викенда одушевите укућане сласним ручком.
Ако сте се пожелели правог гурманског ручка, предлажемо вам да направите свињска ребарца са сувим шљивама.
Иако звучи компликовано, ово јело се јако брзо спрема, и испрљаћете само две посуде - један тигањ и једну ватросталну чинију.
Састојци:
500 г свињских ребара
200 г сувих шљива
100 г димљене сланине
црвени лук
једна мања љута паприка
200 мл белог вина
со, бибер, зачини
Прочитајте још: Најчешће питање домаћица: Шта данас за РУЧАК, а да буде брзо, лако и укусно? Ево решења (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
За почетак исеците ребарца на мање комаде, па их пропржите у тигању на мало свињске масти са обе стране, док не порумене. Потом их поређајте у ватросталну чинију, посолите, побиберите, и додајте зачине по жељи, и ставите у рерну да се запеку око 15 минута.
У тигању у којем сте пропржили ребарца ставите сланину исецкану на коцкице, а када почне да се топи, додајте ситно сецкан црвени лук, суве шљиве и љуту паприку подељену на пола.
Уколико не волите пуно љуто, паприку извадите након извесног времена. Због тога је не треба сећи на ситније комаде, већ само преполовити.
Потом сипајте вино и кувајте на лаганој ватри без мешања док течност мало не испари, али не дуже од 10 минута, да се шљиве не би прекувале и претвориле у пекмез.
Овим сосом прелијте запечена ребра, а као прилог предлажемо вам пире од кромпира.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ