Ovog vikenda oduševite ukućane slasnim ručkom.
Ako ste se poželeli pravog gurmanskog ručka, predlažemo vam da napravite svinjska rebarca sa suvim šljivama.
Iako zvuči komplikovano, ovo jelo se jako brzo sprema, i isprljaćete samo dve posude - jedan tiganj i jednu vatrostalnu činiju.
Sastojci:
500 g svinjskih rebara
200 g suvih šljiva
100 g dimljene slanine
crveni luk
jedna manja ljuta paprika
200 ml belog vina
so, biber, začini
Pročitajte još: Najčešće pitanje domaćica: Šta danas za RUČAK, a da bude brzo, lako i ukusno? Evo rešenja (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Za početak isecite rebarca na manje komade, pa ih propržite u tiganju na malo svinjske masti sa obe strane, dok ne porumene. Potom ih poređajte u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite, i dodajte začine po želji, i stavite u rernu da se zapeku oko 15 minuta.
U tiganju u kojem ste propržili rebarca stavite slaninu iseckanu na kockice, a kada počne da se topi, dodajte sitno seckan crveni luk, suve šljive i ljutu papriku podeljenu na pola.
Ukoliko ne volite puno ljuto, papriku izvadite nakon izvesnog vremena. Zbog toga je ne treba seći na sitnije komade, već samo prepoloviti.
Potom sipajte vino i kuvajte na laganoj vatri bez mešanja dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od 10 minuta, da se šljive ne bi prekuvale i pretvorile u pekmez.
Ovim sosom prelijte zapečena rebra, a kao prilog predlažemo vam pire od krompira.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU