Одушевићете укућане овим ручком.
Ако сте се пожелели правог гурманског ручка, предлажемо вам да направите свињска ребарца са сувим шљивама.
Иако звучи компликовано, ово јело се јако брзо спрема, и испрљаћете само две посуде - један тигањ и једну ватросталну чинију.
Састојци:
500 г свињских ребара
200 г сувих шљива
100 г димљене сланине
црвени лук
једна мања љута паприка
200 мл белог вина
со, бибер, зачини
Прочитајте још: Поховање на другачији начин: Направите ПИЛЕЋИ ФИЛЕ у ПИВСКОМ тесту (РЕЦЕПТ)
Припрема:
За почетак исеците ребарца на мање комаде, па их пропржите у тигању на мало свињске масти са обе стране, док не порумене. Потом их поређајте у ватросталну чинију, посолите, побиберите, и додајте зачине по жељи, и ставите у рерну да се запеку око 15 минута.
У тигању у којем сте пропржили ребарца ставите сланину исецкану на коцкице, а када почне да се топи, додајте ситно сецкан црвени лук, суве шљиве и љуту паприку подељену на пола.
Уколико не волите пуно љуто, паприку извадите након извесног времена. Због тога је не треба сећи на ситније комаде, већ само преполовити.
Потом сипајте вино и кувајте на лаганој ватри без мешања док течност мало не испари, али не дуже од 10 минута, да се шљиве не би прекувале и претвориле у пекмез.
Овим сосом прелијте запечена ребра, а као прилог предлажемо вам пире од кромпира.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ