Замислите се да ли има нешто лепше него замастити се лепљивим ребарцима, посебно ако су ароматична, сочна и укусна попут ових за које вам доносимо рецепт
Једноставно, укусно и ароматично! Овако истинску гурмани оцењују свињска ребра припремљена на овај начин, док ће укућани прсте полизати уживајући у њиховом укусу.
Ипак, овим придевима ни на који начин не може се дочарати истински укус ребарца. Ако припремите ова сочна печена ребра, ароматизирана медом и љутим кечапом, схватити ћете зашто!
Прочитајте још: Ово јело се служи у најелитнијим ресторанима, а можете га спремити за само 200 динара
Потребно:
- 1 килограм свињских ребара
- 2-3 чена белог лука
- 1 главица црног лука
- Свеж ђумбир, комад величине прста
- 300 милилитара кокошјег бујон
- 100 милилитара белог вина
- Мало балзамико сирћета
- 4 кашике меда
- 50 милилилтара sоyа соса
- Неколико зрна црног бибера
- Цхили
- Кадуља
- Мајчина душица
Припрема:
Скините масне наслаге са ребара, посолите и побиретите месо. Лук исеците на колутиће, а ђумбир и бели лук на листиће.
Служите их уз кромпириће и зелену салату.
За то време, на шпорету загрејте алуминијумску фолију за печење након што у њу положите месо. Овај поступак препоручује се због чињенице да ће на тај начин сав укус добијен пржењем остати у посуди заједно са месом.
Фото: Новости магазин
Кад сте добро увили месо у фолију са свих страна, у фолију додајте нарезан бели лук, ђумбир и исецкан црни лук. Додајте топли бујон, вино, сирће, sоyа сос, мед и зачине.
Прочитајте још: Савршен рецепт за ускршњу погачу!
Овако спаковано месо са свим састојцима у алуминијумској фолији пребаците у плех и убаците у рерну загрејану на 180 степени. Пеците пола сата и потом окрените ребра на другу страну. Пеците их пола сата на другој страни.
Ребра су у овом тренутку већ тамна и лепљива, а лук је карамелизиран. Ако желите јачу карамелизацију, можете још кратко довршити поступак на рингли.
Служите уз младе кромпириће и свежу зелену салату.