Zasladite dan na najbolji način
Jesen je pravo vreme za kolače od bundeve, a ovaj recept je posebno jednostavan. Dobićete savršenu poslasticu, a sve što vam je potrebno jeste malo vremena i tri sastojka.
Potrebno je:
- 1 kg očišćene bundeve
- 600 g šećera
- mleveni orašasti plodovi za posipanje po izboru
Pročitajte još: Starinski RECEPT za bajadere: Napravite omiljeni SLAVSKI slatkiš na tradicionalan način
Bundevu očistite i odstranite joj semenke, isecite je zatim na kriške, pa na kocke veličine zalogaja. Potom bundevu ređajte u dublju i širu šerpu i pospite šećerom. Sipajte šoljicu vode, poklopite posudu i kuvajte na laganoj temperaturi. S vremena na vreme proverite da ne zagori bundeva koja se kuva u sopstvenom soku. Nakon 40-ak minuta proverite da li je bundeva skuvana. Ako jeste, sklonite posudu sa ringle, poklopite je i stavite na hladno mesto da se potpuno ohladi. Pre služenja, pospite preko deserta mlevene ili seckane orašaste plodove.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU