Током зиме, односно у сезони вируса, грипа и прехлада потребно је више пажње посветити имуном систему, а у томе нам може помоћи храна
Ова чорба богата поврћем, прави је рецепт за здраво јело без меса, које ће оснажити ваш организам.
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 црни лук, исецкан
- 4 велика чена белог лука, исецканог
- 1 кашика ђумбира, ољуштеног и изренданог
- 1 кашичица цимета
- 1 кашичица куркуме
- 1 кашичица кима
- 1 литар поврћног темељца
- 1 кг батата, ољуштеног и изрезаног на коцке величине 5 цм
- 800 грама прженог парадајза, исеченог на коцкице
- 1 лименка леблебија од 400 грама, процеђеног
- 1 главица кеља (око пола кг), листови грубо исечени
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице свеже млевеног бибера
- јогурт (по жељи)
- свеж першин (по жељи)
Припрема:
1. У великом лонцу загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте лук и пржите га док не постане стакласт. Додајте бели лук и ђумбир и кувајте још минут, односно док зачини не пусте мирис. Додајте цимет, куркуму, ким и кувајте још неколико минута док се зачини не упију у уље.
2. Сипајте поврћни темељац и додајте батат, парадајз и леблебију. Кувајте 15 минута док поврће не омекша. Зачините са соли и бибером па додајте кељ. Кувајте још пет минута. Вариво сервирајте топло уз јогурт и свежи першин, по жељи.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ