Време је за кашику.
Доласком хладнијег времена, организам тражи јачу и кувану храну, чија припрема углавном изискује пуно времена.
Међутим, ова чорбива од поврћа спрема се лако и брзо, а укус ће вас одушевитим и засигурно окрепити.
Прочитајте још: Остало вам је зимнице? Направите укусну чорбицу од ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА (РЕЦЕПТ)
Састојци:
50 грама маслаца
500 грама кромпира (исецканог на коцке)
1 већа главица црног лука
100 грама шаргарепе (изрендане)
1 парадајз (огуљен и ситно исецкан)
50 грама пиринча
зачини по жељи: со, бибер, млевена слатка паприка, туцана паприка, свеж першун
мљевена црвена паприка
1 чаша киселе павлаке
Прирема:
У дубљу шерпу прво отопити маслац, па додати лук, шаргарепу и парадајз да се динстају. Потом додати кромпир, и налити водом поврће, и оставити да се кува. Негде на средини кувања, додати и пиринач и зачине.
Смањити ватру и оставити да се крчка још пола сата, додајући воду кад испари.Кад је кромпир омекшао, изгњечити га мало виљушком, или за још кремастији укус умутити миксером на најмањој брзини. На крају додато павлаку, и добро промешати.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ