Правимо мало другачији бурек.

За данашњи доручак инспирацију смо пронашли на Инстаграм профилу Куварице_мање_збори.
Потрбно вам је:
- 500гр кора за питу
- 300гр млевеног меса
- 300гр сира
- 1 јаје
- 1 главица лука
- мирођија
- со, бибер
- маст или уље да покрије дно тигања
- 1/2 дцл уља
- 1/2 дцл киселе воде
- прашак за пециво
Прочитајте још: Качамак њоке као најбољи гурмански деликатес (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
У тигању на загрејаном уљу пропржите црни исецкани лук. Додате млевено месо, затим додате зачине, со, бибер, мирођију. Када је месо готово склонимо тигањ са ватре, додамо једно јаје и све заједно промешамо. У пластичну посуду измеримо сир.
1/2 дцл уља помешамо са 1/2 дцл киселе воде и прашком за пециво, то нам служи за премаз кора. Коре пресечете на пола, затим ставите једну половину на другу и сечете троуглове. Узмете један троугао премажете га премазом, ставите сир, преко њега ставите други троугао, премажете га премазом, ставите фил од меса, шире крајеве кора савијете ка унутра и ролате у ролатић. Тај поступак понављате док не потрошите материјал.
Прочитајте још: Како да од једног теста направите два пецива? Тајну нам открива бака Јела (ФОТО/ВИДЕО)
Печете у тигању на загрејаној масноћи са обе стране док не добију лепу боју. Готове буреке ређате на убрус пре служења како би упили масноћу. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ