Pravimo malo drugačiji burek.
Za današnji doručak inspiraciju smo pronašli na Instagram profilu Kuvarice_manje_zbori.
Potrbno vam je:
- 500gr kora za pitu
- 300gr mlevenog mesa
- 300gr sira
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- mirođija
- so, biber
- mast ili ulje da pokrije dno tiganja
- 1/2 dcl ulja
- 1/2 dcl kisele vode
- prašak za pecivo
Pročitajte još: Kačamak njoke kao najbolji gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)
Priprema:
U tiganju na zagrejanom ulju propržite crni iseckani luk. Dodate mleveno meso, zatim dodate začine, so, biber, mirođiju. Kada je meso gotovo sklonimo tiganj sa vatre, dodamo jedno jaje i sve zajedno promešamo. U plastičnu posudu izmerimo sir.
1/2 dcl ulja pomešamo sa 1/2 dcl kisele vode i praškom za pecivo, to nam služi za premaz kora. Kore presečete na pola, zatim stavite jednu polovinu na drugu i sečete trouglove. Uzmete jedan trougao premažete ga premazom, stavite sir, preko njega stavite drugi trougao, premažete ga premazom, stavite fil od mesa, šire krajeve kora savijete ka unutra i rolate u rolatić. Taj postupak ponavljate dok ne potrošite materijal.
Pročitajte još: Kako da od jednog testa napravite dva peciva? Tajnu nam otkriva baka Jela (FOTO/VIDEO)
Pečete u tiganju na zagrejanoj masnoći sa obe strane dok ne dobiju lepu boju. Gotove bureke ređate na ubrus pre služenja kako bi upili masnoću. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU