Паковање смрзнутог грашка право је благо, а ова једноставна тестенина са пестом од грашка је доказ за то
Препоручујемо да употребите шпагете или таљателе. Док се тестенина кува, брзински направите пестои завршите ручак у рекордном времену. Имајте на уму да су састојци довољни за четири порције. Пријатно!
Тестенина са пестом од грашка
Састојци:
300 г тестенине
200 г смрзнутог грашка
1 мали чен белог лука
листићи менте
60 г пињола
60 г пармезана
4 кашике маслиновог уља
со, бубер
Припрема:
Смрзнути грашак кувајте отприлике три минута у кипућој води, па га процедите. Бели лук, листиће менте, со и бибер згњечите у авану. Додајте пињоле и грашак, па све згњечите до текстуре која вам одговара. Умешајте нарендани пармезан и неколико кашика маслиновог уља. Скувајте тестенину према упутствима на паковању. Процедите је, али оставите пола шоље воде у којој се кувала. Помешајте тестенину са пестом и мало воде од кувања. Добро промешајте, преместите на тањире па прелијте са још мало маслиновог уља.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ