Сочан и укусан оброк
Састојци:
500 г пилетине
1 главица љубичастог лука
500 г брикета спанаћам или свеж
250 мл павлаке за кување
30 мл белог вина
1 кашичица сецканог влашца
2-3 кашике сушеног парадајза
со и бибер по укусу
500 г скуване тестенине
Фото: Профимедиа
Прочитајте још: Бака Јела открива трик како да вам крофне увек успеју: Ваздушасто, мекано и неодољиво тесто (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
У умерено загрејаном тигању пропржите лук исецкан на коцкице.
Додајте пилетину исецкану на коцкице и донстајте.
Затим сипајте вино и кувајте док не испари.
Када вино испари додајте спанаћ, павлаку за кување и кувајте док се спанаћ не отопи.
Сос посолите, побиберите, додајте сецкани влашац, сушени парадајз и измешајте.
На крају додајте скувану тестенину и све измешајте.
Сервирајте јело и уживајте.
Прочитајте још: КУВАНО ВИНО: Један од омиљених зимских напитака, можете га направити и сами (Рецепт)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ