Босанске пита кљукуша веома је укусна и мекана, а идеалан је избор за доручак.
![1699602294_419502_capture-1_f.jpg](/cache/images/b/4/8/7/2/b487245796f1f46869e6e25f7677031bc8e9e936.jpg)
Начин припреме је веома једноставан, те не сумњамо да ћете је често правити.
Састојци:
800 г кромпира
100 г брашна
200 г павлаке
3 јајета
1 главица црног лука
со
бибер
уље
Припрема:
Огулити кромпир, па га нарендати на средње ренде (да буде као за мусаку). Изрендани кромпир посолити, па оставити да се оцеди. За то време, исећи црни лук на коцкице. У дубљој посуди умутити јаја са павлаком, па додати оцеђени кромпир, лук и брашно. Све састојке добро промешати и додати зачине. Подмазати плех или тепсију, па насути смесу и ставити у рерну на 180 до 200 степени и пећи око пола сата. Кљукуша је печена када добије равномерно браонкасту боју са свих страна. Оставите је мало да се охлади а потом је исеците у жељеном облику.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ