Овај рецепт ће вас одушевити.
Састојци:
За фил:
- 8 жуманаца
- 100 гр шећера
- 2 ванилин шећера
- 150 гр чоколаде
- 200 гр маслаца
- 1 кесица шлага
За кору:
- 8 беланаца
- 6 супених кашика шећера
- 150гр млевених ораха
- 8 супених кашика брашна
Припрема:
Фил
Жуманца, шећер и ванилин шећер умутите прво у посуди па онда кувајте на пари-10ак мин. Жуманца су кувана када кашиком провучете кроз њихи види се дно.
Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)
Фото: Приватна архива
Додајте изломљену чоколаду и мешајте док се не истопи. Оставите ово мало да се прохлади, па додајте у измућен маслац на собној температури. У ово додати измућени шлаг. Оставите фил у фрижидеру сат времена!
Кора
Умутити беланца,и додајте прстохват соли, па додати шећер - мутити. Онда шпахном мутити и додати орахе, брашно помешано са прашком за пециво.
Прочитајте још: Направите ПАСУЉ ПРЕБРАНАЦ: Корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)
Пећи у плеху од рерне који сте обложили папиром за печење. Коре исећи на 3 дела да се добију 3 једнака правоугаоника.
Фото: Приватна архива
Посебно на пари отопити 100 гр чоколаде са 3 супене кашике уља.
Фото: Приватна архива
Када склоните са рингле, додајте једну супену кашику маргарина јер ће чоколади дати сјај и чврстоћу.
Сваку кору премазати филом, а одозго прелити топљеном чоколадом. Сладите се...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ