Ovaj recept će vas oduševiti.
Sastojci:
Za fil:
- 8 žumanaca
- 100 gr šećera
- 2 vanilin šećera
- 150 gr čokolade
- 200 gr maslaca
- 1 kesica šlaga
Za koru:
- 8 belanaca
- 6 supenih kašika šećera
- 150gr mlevenih oraha
- 8 supenih kašika brašna
Priprema:
Fil
Žumanca, šećer i vanilin šećer umutite prvo u posudi pa onda kuvajte na pari-10ak min. Žumanca su kuvana kada kašikom provučete kroz njihi vidi se dno.
Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite ovo malo da se prohladi, pa dodajte u izmućen maslac na sobnoj temperaturi. U ovo dodati izmućeni šlag. Ostavite fil u frižideru sat vremena!
Kora
Umutiti belanca,i dodajte prstohvat soli, pa dodati šećer - mutiti. Onda špahnom mutiti i dodati orahe, brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Pročitajte još: Napravite PASULJ PREBRANAC: Korak po korak (FOTO/VIDEO)
Peći u plehu od rerne koji ste obložili papirom za pečenje. Kore iseći na 3 dela da se dobiju 3 jednaka pravougaonika.
Foto: Privatna arhiva
Posebno na pari otopiti 100 gr čokolade sa 3 supene kašike ulja.
Foto: Privatna arhiva
Kada sklonite sa ringle, dodajte jednu supenu kašiku margarina jer će čokoladi dati sjaj i čvrstoću.
Svaku koru premazati filom, a odozgo preliti topljenom čokoladom. Sladite se...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU