Планирате да правите роштиљ, али не знате шта би јели уз месо?
Чули сте за батат - слатки кромпир сласног укуса који, када једном пробате, никада се не заборавља.
Батат може бити љубичаст и наранџаст, а овај други је слађи. Оба су укусна и спремају се на исти начин. Умесо да га испржите или направите пире припремите га на потпуно другачији начин.
Исеците га по дужини и намажите уљем.
Батат се ољушти и исече по дужини, што тање. Батат ће се на тај начин лакше пећи на роштиљу који има решетке. Премажите га мало уљем да би био сочнији и добио лепшу корицу. Када добије корицу са једне - окрене се на другу страну. посолите га и готов је.
Прочитајте још: ЗАВРНИТЕ РУКАВЕ: Време је за први АЈВАР према ОРИГИНАЛНОМ рецепту (ФОТО)
Батат се веома брзо спрема, а док се пече можете да га покријете зачинским биљкама попут рузмарина који се одлично слаже уз месо на роштиљу. На овај начин батат може да се припреми и у тигању.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ