Вишак килограма је проблем са којим се сусрећу сви људи овог света.
Мршављење је непресушна тема и проблем великог броја људи, али Јапанци тврде да треба да занемаримо непотребно бројање калорија које уносимо и одрицање од омиљених намирница. Успорно уношење хране је кључ мршављења, наводи се у једној од новијих студија објављених у научном часопису БМЈ Јоурнал.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Медицински научници су проучавали прехрамбене навике 60.000 особа и дошли до закључка да су они људи који су јели спорије имали 42 посто мањи ризик да постану гојазни, а код људи који су јели "нормалном" брзином ризик да постану гојазни је тек 29 посто.
У поређењу са онима који су брзо јели, особе које су споро јеле су имале ужи струк за 0,21 до 0,41 посто.
Уз анализирање података постављали су им и питања о њиховим прехрамбеним навикама, да ли једу брзо, споро или нормално, да ли једу пре спавања и какву храну једу.
Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)
- Промене у прехрамбеним навикама итекако могу утицати на индекс телесне масе. Спорије жвакање може бити делотворан начин да превентивно делујете на добијање на килажи и смањите здравствене ризике које носи гојазност - поручују аутори студије.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ