Ову супу треба конзумирати као чајеве.
Ова супа је право дијетално чудо прави се брзо и лако, од само два састојка - празилука и воде.
Њу, као и детокс чајеве, треба пити за викенд, када сте код куће јер празилук, осим што је препун храњивих материја, има и благо диуретско дејство.
Прочитајте још: Не морате се НИЧЕГА ОДРИЦАТИ, али водите рачуна о ОВОМЕ: Францускиње откривају тајну ВИТКЕ ЛИНИЈЕ
Састојци за једну особу:
- 1 килограм празилука
- вода
Припрема:
Добро очистите празилук. Исеците зелене крајеве јер се за супу користи само бели део празилику, а преостали зелени се може користити у друге сврхе. Исецкајте крупно празилук, ставите у већи лонац и прелијте водом.
Сачекајте да проври, па померите поклопац и кувајте пола сата. Преспите у флаше.
У зависности од укуса можете пити расхлађене или на собној температури.
Конзумирајте једну шољу на свака два сата. Кувани поразилук може да буде и идеалан детокс оброк: зачините га с мало маслиновог уља, сока од лимуна, соли, бибера и мало першуна.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ