Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА АМЕРИЧКИХ АСТРОНАУТА: Могуће смршати чак 9 кила

Руски кардиохирург Лео Бокерија стручњак је светског гласа. И у 85. години не престаје да информише јавност о здравом начину живота

1727516661_shutterstock_2469261801.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Лео Бокерија је кардиохирург који није водио здрав живот. Годинама је радио по 16 сати сваки дан, пушио, пио и јео доста чоколаде. Каже да је био у стању да изађе из операционе сале, поједе чоколаду и да се опет врати на посао.

А онда је такав начин живота стигао на наплату. Због тога је урадио да промени живот из корена.

"У септембру прошле године престао сам да једем чоколаду, коју сам конзумирао у огромним количинама: дошао сам из операционе сале, појео плочицу црне чоколаде и радио још 5-6 сати. То је била нека врста дроге.

Али временом сам схватио да то, вероватно, неће довести до добра, и отишао сам на дијету америчких астронаута, где су шећер, хлеб и со искључени. Изгубио сам 9 килограма и осећам се много пријатније него пре, док ми је апетит и даље бруталан! Иако се моји пријатељи чуде, чини ми се да је таква храна добра за мене. Ујутру, по правилу, прво одем у операциону салу, када одмакне дан једем свежи сир и лагани јогурт или кокошје јаје (које је моја жена скувала и пажљиво ставила у моју актовку). А код куће - ту тек онда једем пун оброк."

Доктор Бокерија је познат по томе јер сматра да је доручак смрт за организам.

"Она изрека: Доручак поједите сами - је потпуна бесмислица. Кад се пробудите, тело почиње да се привикава на радно стање, а ви седнете за сто и поједете тањир пун меса, корпу хлеба и све то залијете са чашом неког напитка.

Кренете на посао са препуњеним стомаком. Тада сте тешки и сами себи. Када смо сарађивали са Американцима, тада сам приметио да велики хирурзи ујутру у најбољем случају попију шољицу кафе. Тек у подне поједу један сендвич и то зову ручком. У вечерњим сатима долази кући, једе нормалну храну, плива у базену, чита и одмара," каже др Бокерија.

"Значи, доручак дајте непријатељу, ручајте око подне и нормално вечерајте (али не у касним сатим) и на крају прошетајте пред спавање или вежбајте. По мом искуству људи који тако живе - живе дуго и здраво ", закључио је стручњак.

Стилл 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas