Немојте бацати кору од овог циртусног воћа - искористите је као тајни састојак.
Кандирано воће, у овом случају цитрусно, можете користити и као грицкалице или као тајни састојак колачима, који ће им дати савршен укус јесени.
Идеалних мера нема - колико желите кандираног воћа, толико и правите. За мање порције препоручује се кора од две до три воћке.
Састојци:
- кора од поморанџе (а може и од лимуна)
- шећер
- сода бикарбона
- вода
Прочитајте још: ЗИМНИЦА која има укус ЛЕТА: Ово је РЕЦЕПТ за слатко од ЛИМУНА и ПОМОРАНЏЕ
Припрема:
Исецкајте кору по жељи - на ситне коцкице или на штапиће и потопите је у раствору воде и соде (на 1 литар воде додаје се пола кашичице соде бикарбоне). Потом у дубљу шерпу сипајте воду, додајте коре и кувајте док не проври. Кад вода проври, кувајте још десетак минута на лаганој ватри.
Како би горчина изашла из горе, потребно је да кору кувате у три воде, односно поновите поступак кувања три пута.
Кад трећи пут проври вода, исцедите је, и налијте мало нове, само да прекрије кору, и додајте 100 грама шећера. Кувајте коре и шећер на тихој ватри, док не добијете сируп. Сируп исцедите, а комадиће коре оставите да се осуше. По ђељи их уваљајте у шећер.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ