Домаће слане грицкалице одлична су замена за вечеру викендом.
Ове домаће грицкалице су ово савршено предјело или главни вечерњи оброк. За њихову припрему потребно вам јесат времена заса све печењем и хлађењем. Пуњење може бити баш овако, као у рецепту или са руском салатом или како ви већ желите.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Састојци за припрему:
- 250 грама одмрзнутог лиснатог теста
- 1 јаје помешано са мало млека
- сусам за посипање
- 50 грама суве печенице
- 2 тврдо кувана јајета
- неколико киселих краставчића
- 100 грама крем сира
- 1 кисела павлака
- 2 кашике мајонеза
- 1 кашичица сенфа
- со и бибер, по укусу
- свеж першун
Припрема сланих корнета:
Рерну загрејте на 220 степени а плех обложите папиром за печење. Уколико немате фишеке, направите их од алуминијумске фолије према упутству које ћете пронаћи у видео запису. Тесто извадите из кесе и на побрашњеној радној површини растањите оклагијом на правоугаоник дебљине 5 мм. Исеците тракице дебљине 1 центиметар. Уролајте тесто око фишека од најужег дела ка најширем. На крају притисните тесто да се залепи како се не би одвијало током печења. Помоћи ће и ако тај део ставите на доле када стављате на плех.
Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)
Премажите јајетом које сте размутили са мало млека и поспите сусамом. Пеците 15-ак минута у загрејаној рерни или док не порумене.Оставите да се прохладе а онда уклоните фишеке и охладите тесто у потпуности. У међувремену припремите фил тако што ћете суву печеницу ситно исецкати, јаја и краставчиће изрендати па све помешати са преосталим састојцима.
Ставите фил у дресир кесу па нафилујте охлађене корнете. У сваки ставите по гранчицу першуна...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ