Ово је савршен оброк за топлије дане који ће вам дати довољно енергије за радни дан
Ова сочна салата са леблебијом и пасуљем садржи велику дозу биљних протеина и одличан је изборчак и за све вегане. Посебан шмек пружа јој фантастична комбинација мирођије, бадема и лимуновог сока. Ово јело можете јести за ручак или вечеру.
Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност
Састојци:
- 2 шоље куваног пасуља
- 2 шоље куване леблебије
- ¼ шоље мирођије, ситно сецкане
- ⅓ шоље бадема, ситно сечених и тостираних
- ½ кашичице црвене туцане паприке
- 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
- 1 кашика лимуновог сока
- прстохват соли
- прстохват бибера
- 2 шаке бабy миx салате
- 1 авокадо
Припрема:
Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку
Скувајте пасуљ и леблебију према упутствима са паковања. Можете да користите пасуљ и леблебију из конзерве, али их пре употребе исперите и добро оцедите. Сипајте све састојке у велику посуду, те их добро промешајте. Прилагодите зачине по укусу.
Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?
Сервирајте добијено јело уз миx салату и авокадо.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ