Ovo je savršen obrok za toplije dane koji će vam dati dovoljno energije za radni dan
Ova sočna salata sa leblebijom i pasuljem sadrži veliku dozu biljnih proteina i odličan je izborčak i za sve vegane. Poseban šmek pruža joj fantastična kombinacija mirođije, badema i limunovog soka. Ovo jelo možete jesti za ručak ili večeru.
Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost
Sastojci:
- 2 šolje kuvanog pasulja
- 2 šolje kuvane leblebije
- ¼ šolje mirođije, sitno seckane
- ⅓ šolje badema, sitno sečenih i tostiranih
- ½ kašičice crvene tucane paprike
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 2 šake baby mix salate
- 1 avokado
Priprema:
Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku
Skuvajte pasulj i leblebiju prema uputstvima sa pakovanja. Možete da koristite pasulj i leblebiju iz konzerve, ali ih pre upotrebe isperite i dobro ocedite. Sipajte sve sastojke u veliku posudu, te ih dobro promešajte. Prilagodite začine po ukusu.
Pročitajte još: Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?
Servirajte dobijeno jelo uz mix salatu i avokado.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU