Ukoliko volite kuvane đevreke, ovo je zdrava varijanta koju ćete obožavati
Zdravo i ukusno pecivo, još dok je vruće, omiljeno je svim članovima porodice. Donosimo vam recept za pripremu kuvanog đevreka koji će brzo postati vaša omiljena poslastica...
Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san
Sastojci:
- 300 grama speltinog mekog brašna ili prosejanog integralnog
- 50 grama susamovog brašna (nije obavezno ali ako imate daje lepu aromu)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 i po kašičica himalajske soli
- 100-150 mililitara vode
Priprema:
U činiji umesiti testo od speltinog brašna, susamovog brašna, maslinovog ulja, soli i vode. Ostaviti barem 3 sata da odstoji, ja ostavim da prenoći.
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
Ujutru u testo dodati pola praška za pecivo, premesite testo i ostavite ga još 20 minuta. Nakon toga podelite testo u loptice i svako razvijajte u lanac pa spojite krajeve i rukom i blago kao kada razvijate lanac spojite u krug.
Poređajte ih na pek papri. Premažite ih ulupanim jajetom i pospite susamom. Pecite na 180°C između 15 i 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU