Bake su nas savetovale da se ništa od hrane iz kuhinje ne baca
Sigurno svaka domaćica dodaje sveže začinske biljke prilikom pripreme raznih jela. Može biti peršun i kopar i bosiljak. Ali, za hranu se uglavnom koriste zeleni listovi, a stabljike obično sve bacaju, posebno kada postanu guste i tvrde.
Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu
Ali u stvari, stabljike se takođe mogu koristiti i evo nekoliko načina da ih koristite.
Kuvanje hrane
Sveže stabljike od zelenila mogu se vezati koncem ili staviti u platnenu kesu i dodati pri ključanju supe ili krompira. A nakon što se krompir ili supa kuvaju, stabljike treba ukloniti i baciti. Dok se kuvaju u supi ili pored krompira, daće im neverovatan ukus.
Pročitajte još: Pileće pljeskavice sa povrćem: Drugačije od onih na koje smo se navikli (RECEPT)
Ubacite ih u blender
Stabljike svežeg bilja mogu se iseći i izbušiti blenderom. Dobijena smeša se može dodati bilo gde. Možete ga čak zamrznuti i koristiti tokom cele godine, dodajući onoliko koliko vam je potrebno u tom trenutku.
Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu
Jednostavan način upotrebe ove mešavine je da je dodate u omekšali puter, izmiksate i onda namažete na sendviče. U zelje isečeno na komade možete dodati i beli luk i semenke ili orahe, izbušiti blenderom i takođe pomešati sa puterom. Ovo ulje će imati još bolji ukus.
Osušite ih
Stabljike svežeg bilja mogu se osušiti, iseckati i pomešati sa solju. Ili sa drugim začinima. I onda ga koristite na način na koji ste navikli.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU