Osvežavajuća mešavina isečenih sveže ubranih krastavaca u kremastom dresingu sa mirođijom, jogurtom, belim lukom i limunom…
Salata donosi pravo osveženje i ukus prave domaće hrane. Ako možete, uvek koristite sveže ubranu mirođiju (svi koji imaju baštu to lako mogu obezbediti). Takođe, ova salata se servira odmah, budući da krastavci ispuštaju vodu i nakon nekog vremena, salata postaje "mlohava". Hajde da vidimo kako se pravi ovaj letnji delikates u svetu salata.
Pročitajte još: Ubedljivo NAJBOLJA SALATA uz pečenje ili roštilj! KOLSLOU je prilog koji će vas raspametiti (RECEPT)
Sastojci
- 2 krastavca, delimično oljuštena i isečena
- 1 šolja običnog jogurta
- 2 čena belog luka, mlevena
- 2 kašike seckanog sveže mirođije
- sok od pola limuna
- 1 kašičica granuliranog šećera (mali trik iskusnih domaćica)
- so i biber po ukusu
Uputstva
Operite, a zatim delimično ogulite krastavce na prugasti uzorak tako što ćete ostaviti trake oko 1 sm. Isecite na kriške i prebacite u posudu za mešanje srednje veličine.
Dodajte preostale sastojke i promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite odmah.
BONUS VIDEO: