Testo se lako priprema, a možete ga čuvati i par dana u frižideru. Od jedne mere ovog testa dobićete 12 kiflica.
Sastojci:
500 g pšeničnog brašna
250 ml mleka
50 g maslaca
tri žumanceta
kesica suvog kvasca
kašičica šećera
kašičica i po soli
12 viršli
dve kašičice susama
Priprema:
U većoj činiji razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera, pa ostaviti da "proradi". Potom dodati dva žumanceta, otopljeni maslac i prosejano brašno prethodno pomešano sa kašičicom i po soli. Zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste i udvostruči se.
Testo potom prebaciti na radnu površinu, kratko premesiti, oklagijom razvući na krug debljine tri-četiri milimetara, pa podeliti na 12 trouglova. Na svaki staviti po jednu viršlu, pažljivo urolati, pa ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kiflice ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.
(Trpeza)
BONUS VIDEO