Počela je sezoan smokvi koje su odlične kao prevencija bubuljica, akni, srčanog udara i opasnijih oboljenja.
Smokve daju energiju organizmu da se bolje izbori sa velikim vrućinama, a za rukolu je dobro poznato da podlmađuje i topi kilograme. Dakle, zavrnite rukave i počnite.
Pročitajte još: Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta
Sastojci:
- 4 smokve po osobi
- komad kozijeg sira (ili plavi sir)
- šaka rukole
- maslinovo ulje
- balzamiko sirće
- pršuta (po želji)
- šaka oraha (po želji)
Priprema:
Birajte bebi rukolu, jer su listovi manji i neće se dogoditi da budu ljuti. Ukoliko je veća, rukolu iscepkajte na pola, operite, ocedite od vode i naređajte na tanjir.
Smokve isecite na četvrtine ako su velike.
Smokve isecite na četvrtine, osim u slučaju kada su male, tada se seku na polovinu. Koru uklonite do belog dela, a ako su zrele lako će se ljuštiti.
Naređajte rukolu, smokve i sir, pa začinite Foto: A. M.
Preko rukole nabacajte ravnomerno koziji sir, prelijte sa maslinovim uljem i balzamiko sirćem.
Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)
Prema želji i ukusu salata može da se obogati pršutom koja se iseče na komade veličine zalogaja. Mogu se dodati i orah ili pinjole.