Posne palačinke pripremaju se bez mleka i jaja, a toliko su ukusne i mekane, da nećete moći da ih se zasitite.

Najlepša varijanta je da ih nafilujete marmeladom s ukusom po želji i pospete mlevenim orasima. Ovaj recept je idealan za sve one koji poste, a već znate da se palačinke brzo i jednostavno pripremaju.
Ukoliko želite, možete probati i varijantu sa kakaom i šećerom, kokosom... ali poželjno je da sastojke posipate na vruće palačinke kako bi se sve fino rastopilo.
Takođe mogu biti popunjene cimetom i šećerom, a možete napraviti i slane palačinke, kako je objašnjeno na Jutjub kanalu "Sherpica Recipes". Na vama je samo još da ih napravite!
Recept za posne palačinke
Sastojci:
- 500 ml vode (plus još malo da bi se razredilo na gustinu tečnog jogurta)
- 350 gr mekog brašna
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 2 kesice vanilin šećera ili aroma
- malo naribane korice limuna (ne mora)
- 3 kašike ulja za testo + nekoliko kapi ulja za prženje (u dobrom tiganju bez ulja)
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Izmešajte vodu, šećer, so, vanilu, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica i pecite u dobro zagrejanom tiganju, dok se peku smanjite, tj. korigujte temperaturu da palačinke ne bi izgorele. Pecite ih s obe strane. Namažite i urolajte, i - uživajte. Prijatno!