Sledeće nedelje počinje Božićni post, ali to ne znači da morate da se odreknete ukusne hrane.
Naš predlog je da za doručak ili večeru napravite odličnu posnu pitu koja savršeno kombinuje ukus zelja, krompira, pirinča i koprive.Nije nimalo komplikovana, priprema se kao gibanica i peče svega 20 minuta.
Sastojci:
- kore za pitu
- zelje
- kopriva
- 2 krompira
- 1 šoljica pirinča
- 2 mlada luka
- 1/2 kesica praška za pecivo
Priprema:
Stavite pirinač da se kuva, pa na pola kuvanja dodajte krompir isečen na sitne kockice, kao i mladi luk. Zelje i koprivu obarite, pa procedite i iseckajte. Dodajte u šerpu sa pirinčem. Sipajte malo vode i kuvajte dok pirinač ne bude spreman. Nemojte da preterujete sa vodom. Posolite, pobiberite i dodajte još neki začin po želji, pa pospite praškom za pecivo.
Na dno tepsije stavite dve kore, pa sledeću zgužvajte i umočite u smesu sa pirinčem. Ređajte u pleh dok ne ostane samo jedna, a njom prekrijte sve. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU