Salata koje će biti dobar dodatak ručku
Dobro je poznato da cvekla spada u najzdravije povrće, koje ima višestruko blagotvorno delovanje na naš organizam. Puna je vitamina B, kalijuma i gvožđa, a odlična je za poboljšanje krvne slike. Od nje se mogu praviti sokovi, namazi, različita pređela, ali ipak najviše se koristi za salatu. Isprobajte stoga recept za salatu u kombinaciji sa kiselim krastavcima.
Sastojci:
- 3 kuvane cvekle
- 3 kisela krastavčića
- 1 crni luk
- 1 kašičica šećera
- so, biber
- 1 čen belog luka
- 2 kašike pavlake
- 1 kašičica senfa
- ulje za prženje
Pročitajte još: Za najuskunije PRŽENICE: Dodajte jedan sastojak i dobićete savršenu verziju omiljenog doručka iz detinjstva (RECEPT)
Priprema:
Luk isecite na tanke četvrtine i pržite u ulju. Dodajte šećer. Luk će početi da se karamelizuje i postaje još ukusniji. Cveklu narendajte na krupno rende. Isecite kisele krastavce. Sitno iseckati beli luk. Pomešajte sve sastojke. Dodajte pavlaku, senf, so i biber po ukusu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU