Oglas
· · Komentari: 0

Slagana sarma od kiselog kupusa: Recept kom nećete moći da odolite

Slagana sarma od kiselog kupusa se priprema lako i brzo, a jednako je ukusna kao i tradicionalna sarma

1732369961_2a66dbbe00e8102e69f7f0f831a3c71421c60be4.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Na sam spomen sarme, svima nam prvo padne na pamet dugotrajne pripremanje, posebno motanje sarme.

NJena priprema zahteva da izdvojite neko vreme. Ako biste volele da sarmu pripremate češće, imamo rešenje – slagana sarma od kiselog kupusa se priprema lako i brzo, a jednako je ukusna kao i tradicionalna sarma.

Kako se pravi slagana sarma od kiselog kupusa?

Priprema slagane sarme od kiselog kupusa veoma podseća na pravljenje tradicionalne sarme, ali je kraće i manje složeno. Počinjete sa dinstanjem sastojaka, da biste ih na kraju slagali poput složenca ili musake u tepsiji, ili bolje, vatrostalnoj činiji. S obrziom na to da su sastojci isti i da se gotovo na isti način obrađuju, razlike u ukusu između tradicionalne sarme i slagane sarme nema, prenosi lepotaizdravlje.rs.

Slagana sarma od kiselog kupusa – recept

Sastojci:

glavica kiselog kupusa ili pakovanje listova kiselog kupusa
750 gr mlevenog svinjskog mesa
50 – 120 gr pirinča (po ukusu)
dve glavice crnog luka
so, biber, mlevena paprika
brašno za zapršku

Priprema slagane sarme od kiselog kupusa

– isperite listove kiselog kupusa da uklonite višak kiselosti i isecite im koren

– isecite dve glavice crnog luka na kockice i izdinstajte na kašiki do dve masnoće

– dodajte još masnoće, pa izdinstajte meso

– operite pirinač i spremite ga sa strane da se cedi

– kada meso pusti sopstveni sok, ubacite u tiganj sa mesom i lukom pirinač i dinstajte još desetak minuta

– vatrostalnu činiju obložite sa svih strana listovima kupusa. Napravite nekoliko slojeva – onoliko koliko ćete „spratova“ vaše slagane sarme praviti. Za ovu količinu, idealna su tri sloja kiselog kupus.

– na dno sipajte prvu trećinu fila – debljina da bude dva do tri prsta. Fil „umotajte“ gornjim slojem kupusa. Zatim sipajte drugu trećinu fila i ponovite postupak. Tako tri puta.

– nakon što ste umotali i poslednji sloj vaše slagane sarme, prekrijte sa dva ili tri veća lista kiselog kupusa. Nalijte vodu

– krčkajte 120 minuta u rerni, na 180 stepeni.

Kada kupus omekša, dodajte vodenu zapršku: dve kašike brašna i kašikica mlevene paprike u šolji vode.

Vratite u rernu i krčajte još dvadesetak minuta.

(Espreso)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas