Салата које ће бити добар додатак ручку
Добро је познато да цвекла спада у најздравије поврће, које има вишеструко благотворно деловање на наш организам. Пуна је витамина Б, калијума и гвожђа, а одлична је за побољшање крвне слике. Од ње се могу правити сокови, намази, различита пређела, али ипак највише се користи за салату. Испробајте стога рецепт за салату у комбинацији са киселим краставцима.
Састојци:
- 3 куване цвекле
- 3 кисела краставчића
- 1 црни лук
- 1 кашичица шећера
- со, бибер
- 1 чен белог лука
- 2 кашике павлаке
- 1 кашичица сенфа
- уље за пржење
Прочитајте још: За најускуније ПРЖЕНИЦЕ: Додајте један састојак и добићете савршену верзију омиљеног доручка из детињства (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Лук исеците на танке четвртине и пржите у уљу. Додајте шец́ер. Лук ц́е почети да се карамелизује и постаје још укуснији. Цвеклу нарендајте на крупно ренде. Исеците киселе краставце. Ситно исецкати бели лук. Помешајте све састојке. Додајте павлаку, сенф, со и бибер по укусу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ