Krompir se jednostavno pravi, a jako je ukusan, što ga čini omiljenim jelom mnogih
Kada je pravilno pripremljen i kuvan, pečeni krompir može da nadmaši osnovno jelo uz koje ide.
Ključ za pravljenje najboljeg pečenog krompira zaista se svodi na samo nekoliko faktora: korišćenje prave vrste krompira, pravilnu pripremu, ispravnu metodu kuvanja i, naravno, kreativnost sa dodacima.
Pročitajte još: Produžite HLEBU svežinu uz mali trik, a nije odlaganje u zamrzivač
Kako napraviti savršeni pečeni krompir kod kuće?
Priprema:
Jedna od najčešćih grešaka pri pečenju krompira je da ga čvrsto umotate u foliju i stvarite u rernu. Prema Džošui Resniku, instruktoru na Institutu za kulinarsko obrazovanje, postoje jednostavni načini da se poboljša ukus i da se postigne ta hrskava korica. Kuvar predlaže da krompir temeljno očistite solju, što pomaže da se omekša i ukloni svaka prljavština.
Pročitajte još: Koliko šoljica kafe je previše na dnevnom nivou? Iznad ove brojke ne bi trebalo da idemo
- Dodajte dobru količinu soli i dovoljno vode da napravite pastu, a zatim samo rukama utrljajte so po celom krompiru - savetuje on. Potom, suši krompir kuhinjskom krpom ili ubrusom, probuši ga viljuškom i premaže uljem i morskom solju pre nego što ga stavi u rernu. Probijanje krompira viljuškom pomaže u oslobađanju pare i osigurava da se krompir ravnomerno peče.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU