Oglas
· · Komentari: 0

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana

Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka

1731840336_f908bbef1bb02e49da55f06e920edc25b9e02cf0.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Kiflice se mogu praviti na mnogo načina, a obično su najbolje one u koje se ubacuje kvasac i čeka da testo nadođe, ali s ovim receptom to nije slučaj.

Ovo pecivo biće vrlo mekano i slasno zahvaljujući margarinu i pavlaci, a sve što je potrebno jeste da imate tri sastojka i malo vremena i da pažljivo pratite instrukcije.

Kiflice se mogu filovati po želji, slatkim ili slanim nadevom, ukus im je božanstven. Po želji ih možete, ali ne morate premazati umućenim belancetom i posuti susamom, a pecuivo će i bez toga biti neodoljivo.

Sastojci:

400 grama prosejanog brašna
250 grama margarina (omekšalog, na sobnoj temperaturi)
200 grama kisele pavlake (malo više od jedne čaše)

Priprema:

Pomešajte margarin i kiselu pavlaku, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete mekano testo.
Zatim ga oblikujte u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom u frižideru najmanje sat vremena, idealno dva sata.
Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite loptu od testa napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, stavite nadev po želji, pa rolajte u kiflice.
Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...

(Alo)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas