Oglas
· · Komentari: 0

KAKO DO SAVRŠENOG TESTA: Recept koji ćete obožavati

Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da postignete savršen rezultat.

1732264844_419968077e2b7fa0338247e15c7e44519b03d8e8.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Prvo, pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i ostavite ih neko vreme na sobnoj temperaturi. Ovo je važan korak jer sastojci na sobnoj temperaturi lakše se mešaju i doprinose boljoj teksturi testa.

Takođe, obratite pažnju na količinu praška za pecivo ili kvasca. Previše ovih sastojaka može izazvati prekomerno nicanje testa, zbog čega može doći do pucanja. Umerena količina je ključ za savršen rezultat.

Rernu obavezno zagrejte pre nego što stavite testo u nju. Testa koja sadrže prašak za pecivo ili kvasac odmah reaguju na toplotu i počinju da rastu. Idealno je da sačekate 10-15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu, a onda stavite testo da se peče.

Savet zlata vredan: 

U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Jednostavan trik ne samo što poboljšava rast testa, već mu daje i specifičan, odličan "šmek" koji ga čini još ukusnijim.

Oglas

Primenom ovih saveta, više se nećete brinuti da će vam testo pasti ili da neće lepo narasti.

(Informer)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas