Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТВАРИ КОЈЕ САМО РОДИТЕЉИ МОГУ ДА РАЗУМЕЈУ: Ево шта се све мења када дођ малишани

Када добијете децу, ваш живот се мења за 360 степени

1728200759_shutterstock_2476963763.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када постанете родитељ, свет се потпуно мења и сва енергија коју поседујте усмерена је према вашој беби. Научно  је доказано да разговор с бебама од рођења може утицати на развој њеног мозга. Бригхт Сиде је желео да ода почаст свим родитељима па је издвојио неколико ствари које само они могу да разумеју.

Осећате бесконачну љубав према свом детету

Скоро сви родитељи кажу да тај осећај можете разумети само ако постанете родитељ. У исто време, не треба очекивати да ћете бити преплављени љубављу од првог сусрета. Иако постоје одређена истраживања која доказују да хормон по имену окситоцин јача везу између мајке и детета. Можете бити превише исцрпљени како би је у почетку потпуно осетили.

Овај ће вас осећај постепено преузимати из дана у дан. Познати глумац Мајк Мајерс рекао је да осећај који родитељи имају према детету близак оном када се први пут заљубиш с дванаест година, али се у овом случају појављује сваког дана.

Заборавите шта је добар сан

Истраживање сугеришу да новопечени родитељи не спавају редовно све до шесте године дечјег живота. Звучи помало страшно, али када погледате у очи своје мало чудо које жели вашу потпуну пажњу и бригу, сви проблеми ће нестати и помоћи ће вам да искусите најбоље стране родитељства.

Схватате колико је дојење у јавности заиста потребно

Стално се води дебата о томе треба ли жене да доје у јавности. У неким државама ово је право заштићено законом, док се у другим жене и даље стиде док то раде и добијају погледе околне. Када постанете родитељ, овај чин вам изгледа лепо и природно па сва друга мишљења постану апсолутно небитна. Једноставно ћете хранити своју бебу где год и кад год она то жели. И то увек и свуда треба да буде тако.

Имате лош осећај када приметите да у кући влада потпуна тишина

Ово звучи јако познато, нарочито за родитеље који имају двоје или више деце. Деца су јако креативна и могу уништити све што им је надохват руке, без било какве буке. Зато сте увек на опрезу када су у питању ти тренуци тишине.

Стално осећате „мајчинску кривицу“

Јесам ли добра мајка? Радим ли све како треба? Ова ће вас питања највероватније стално пратити и чиниће да се осећате кривом. Нема начина да их избегнете, неколицина родитељских блогова и чланака на које можете наићи на интернету, могу само учинити да се осећате горе. Ништа није узалуд, само контролишите своју анксиозност.

Не можете да престанете да говорите о својој деци

Док још немате наследнике, родитељи који говоре само о својој деци сигурно су вам прилично иритантни. Међутим, када добијете дете, свет вам се окреће наопачке. И најнебитнија ствар на планети коју ваше дете уради може вам пуно значити па ћете због тога пожелети да поделите тај осећај са свима око вас.

Стално се борите с децом око храњења

Време за оброк ће се највероватније претворити у праву свађу између вас и вашег малог анђела. Ова борба не познаје компромис. Ваше ће дете или одбити храну или ће бити прекривено истом. Не живцирајте се, пустите дете да истражи шта је то мама спремила за јело.

Напокон почињете да разумете и цените сопствене родитеље

Сви смо имали добре и оне мање добре тренутке када је у питању веза с родитељима. Када и сами постанемо родитељи, почињемо да гледамо ствари из другог угла. Родитељство није лако, али маме и тате дају све од себе. Ваши су родитељи вероватно правили грешке док су вас одгајали, али то не значи да не треба да их цените и поштујете.

Мењате пелене без гађења

Звучи прилично нереално када први пут чујете да се родитељи не гаде ове радње, али изненадићете се колико се родитељи брзо навикну на непријатност мењања пелена. Само баце поглед на преслатко створење и питају се: „Може ли бити слађе?“

Стално купујете нове ствари својој беби, уместо себи

И пре рођења ваше бебе, почећете да осећате потребу да јој купујете нове и лепе ствари. Догодиће вам се да кренете у шопинг како би себи купили нове ствари, али ћете на крају ипак заборавити на себе и купити преслатке мале стварчице за бебу. Ово ће се догађати често и нећете жалити ни секунде.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas