Само прање водом прије употребе често није довољно. Ово се посебно односи на воће, које је тешко опрати појединачно као што је грожђе, јагоде или боровнице.
Млаз воде не може опрати воће и поврће и очистити их од пестицида, које носе на себи. Један од већих проблема приликом конзумирања воћа и поврћа представља чишћење његове површине од нечистоћа, хемикалија, прашине и других супстанци, које се залепе по њиховој површини.
Прочитајте још: Обратите пажњу на ове ствари и ИЗБЕГНИТЕ ТРОВАЊЕ ХРАНОМ
Доносимо вам едноставно решење овога проблема.
Прочитајте још: ЗАШТО су неке жене УСПЕШНИЈЕ од других? Ево одговора у 13 лекција, да ли сте и ви такве?
Узмите велику посуду и напуните је водом. У воду додајте јабуково сирће у сразмери 1:10 у односу на количину воде. Промешајте добро воду и сирће, па у њу убаците воће и поврће.
Код неких врста воћа као што је јагода или друго лако кварљиво воће, ова метода ће продужити њихов век трајања за неколико дана.
Вода треба да буде собне температуре. Ако је вода хладна, потребно је да је угрејете претходно на собној темпаратури пре поступка.
Прочитајте још: Никада НЕ СЕЦИТЕ ПЕРШУН НОЖЕМ - ево шта треба радити са ЗАЧИНИМА
Оставите воће или поврће у овој течности 10 до 15 минута. Све заједно можете промешати пар пута. Након овог периода, извадите воће или поврће и оперите га чистом водом.
Прљав раствор након поступка показаће колико су намирнице биле прљаве. Све хемикалије, пестициди, нечистоће и бактерије остаће у њему. Код неких врста воћа као што је јагода или друго лако кварљиво воће, ова метода ће продужити њихов век трајања за неколико дана.
Исту течност можете користити пар пута у току једног дана након чега ју је потребно бацити. Уколико знате да се ради о више прсканом воћу, повећајте количину сирћета у води.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ