Samo pranje vodom prije upotrebe često nije dovoljno. Ovo se posebno odnosi na voće, koje je teško oprati pojedinačno kao što je grožđe, jagode ili borovnice.
Mlaz vode ne može oprati voće i povrće i očistiti ih od pesticida, koje nose na sebi. Jedan od većih problema prilikom konzumiranja voća i povrća predstavlja čišćenje njegove površine od nečistoća, hemikalija, prašine i drugih supstanci, koje se zalepe po njihovoj površini.
Pročitajte još: Obratite pažnju na ove stvari i IZBEGNITE TROVANJE HRANOM
Donosimo vam ednostavno rešenje ovoga problema.
Pročitajte još: ZAŠTO su neke žene USPEŠNIJE od drugih? Evo odgovora u 13 lekcija, da li ste i vi takve?
Uzmite veliku posudu i napunite je vodom. U vodu dodajte jabukovo sirće u srazmeri 1:10 u odnosu na količinu vode. Promešajte dobro vodu i sirće, pa u nju ubacite voće i povrće.
Kod nekih vrsta voća kao što je jagoda ili drugo lako kvarljivo voće, ova metoda će produžiti njihov vek trajanja za nekoliko dana.
Voda treba da bude sobne temperature. Ako je voda hladna, potrebno je da je ugrejete prethodno na sobnoj temparaturi pre postupka.
Pročitajte još: Nikada NE SECITE PERŠUN NOŽEM - evo šta treba raditi sa ZAČINIMA
Ostavite voće ili povrće u ovoj tečnosti 10 do 15 minuta. Sve zajedno možete promešati par puta. Nakon ovog perioda, izvadite voće ili povrće i operite ga čistom vodom.
Prljav rastvor nakon postupka pokazaće koliko su namirnice bile prljave. Sve hemikalije, pesticidi, nečistoće i bakterije ostaće u njemu. Kod nekih vrsta voća kao što je jagoda ili drugo lako kvarljivo voće, ova metoda će produžiti njihov vek trajanja za nekoliko dana.
Istu tečnost možete koristiti par puta u toku jednog dana nakon čega ju je potrebno baciti. Ukoliko znate da se radi o više prskanom voću, povećajte količinu sirćeta u vodi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU