Нису вам потребне хемикалије
Због остатака хране и масноћа које заврше у одводу у судопери, долази до накупљања бактерија у цевима јер се они лакше лепе кад се охладе, па не чуди што се повремено догоди да се из њих у кухињу враћају непријатни мириси.
Ове нагомилане могу да доведу и до зачепљења одвода, па је врло важно редовно одржавати хигијену судопере и одвода.
За то се често користе "тешке хемикалије", а уместо куповних средстава можете применити и неких од ових трикова, који су се показали ефикаснима за отчепљивање одвода и уклањање смрада.
Со и сирће
Ставите два литра воде да се угреје до кључања.
Помешајте 100 мл алкохолног белог сирћета и три кашике соли.
Сипајте мешавину сирћета и соли у одвод, па после пет секунди прелијте кључалом водом.
Сода бикарбона и сирће
У шерпу у коју сте претходно сипали пола литра воде додајте 100 мл сирћета и ставите да прокључа.
У одвод сипајте 100 грама соде бикарбоне.
Прелијте то мешавином вреле воде и сирћета.
Зачепите одвод крпом или папирним убрусом и оставите да одстоји преко ноћи.
Сутрадан само исперите млаком водом.
Со и сода бикарбона
Сипајте литар воде у шерпу и ставите на ринглу док не проври.
Потом у њу убаците пет кашика соли и пет кашика соде бикарбоне и добро промешајте.
Потом све сипајте у одвод.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ