Кухињско посуђе скоро свако домаћинство користи много дуже него штоб и требало
Поједине ствари у кухињи користимо годинама а да нам ни на памет не падне да и оне имају свој рок трајања. Малтене сви имамо посуђе које смо наследили од наших бака или мајки које и сами свакодневно користимо. Ипак, важно је знати да због здравља, али и њихове функционалности, редовно морамо обнављати ова кухињска помагала. Ове четири ствари имају рок трајања на који би требало обратити пажњу.
Ножеви
Ножеве је потребно мењати сваке две године или ако су сломљени, зарђали те нема сврхе да их више оштрите. Продужите им рок трајања тако што ћете их оштрити једном седмично.
Прочитајте још: 10 ствари које не би требало да СИПАТЕ У СУДОПЕРУ
Тефлонско посуђе
Тефлонско посуђе је потребно мењати сваке две до три године. Када се појаве огреботине и тефлон почне да се “љушти”, а прање остатака од хране постане права мала ноћна мора, веме је за куповину новог посуђа. Продужите им рок трајања тако што ћете шерпе закачити да висе усправно у кухињи или ставите салвету између њих, ако их слажете једне на друге.
Пластичне даске за сечење
Пластичне даске за сечење потребно је мењати сваке године или након што трагови од ножа постану видљиви. Најбоље би било када бисте имали различите даске за месо и поврће, како бисте смањили ризик од тровања салмонелом или неком другом опасном бактеријом, пише Минимагазин.
Прочитајте још: Како се одржавају ЈАСТУЦИ ОД МЕМОРИЈСКЕ ПЕНЕ? Никако не би требало да их перете
Дрвене варјаче
Дрвене варјаче веома су практичне и данас их можемо видети малтене у свакој кухињи. Међутим, треба знати када је време за куповину нових. Мењајте их сваке три године или када приметите да су оштећене. Напукле варјаче представљају прави мали рај за развој опасне бактерије ешерихије коли.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ