Ако сте и ви међу онима који имају навику да све одлажу на радну плочу у кухињи, време је за реорганизацију која ће помоћи да цела просторија изгледа лепше и уредније.
Ствари које нису одложене на своја места праве хаос у кухињи и стварају утисак неуредности и пренатрпаности.
Ево којих шест ствари никад не бисте смели да држите на радној површини:
1. Прибор за кување
Остављање посуда на пулту можда вам се чини одличном идејом све док не кренете да чистите и схватите да је пулт прекривен лепљивим слојем прашине и масти. Зато свакако посуђе одложите на полице или у фиоку која је близу шпорета како бисте могли извадити само оно што вам треба.
Прочитајте још: Знате ли како НАЈБОЉЕ да очистите ТЕЛЕВИЗОР и ДАЉИНСКИ УПРАВЉАЧ?
2. Ножеви
Сетови ножева обично су врло незграпни и имају велике држаче. Осим тога, овакав начин држања их отупљује, стога је пуно боља идеја пронаћи простор у фиоци за њих.
3. Шољице
Шољице за кафу или чај изложене на радној површини само скупљају прашину, па ћете их морати стално испирати. Ако немате простора у кухињском ормару, размислите о томе да шољице обесите о куке, било унутар ормарића или с доње стране.
4. Даске за сечење
Даске за сечење увек одложите у ормариће или фиоку како би радна плоча изгледала уредније.
5. Посуде за одлагање
Посуде за брашно, шећер или со ставите у ормар или у шпајиз, а никако на пулт. Уштедите простор на радној површини како би функционисала као простор за припрему хране, а све што није неопходно склоните у кухињске ормаре. Овако ћете смањити и неизбежно прљање посуда.
Прочитајте још: Како сваки центиметар ПРОСТОРА ИСПОД КРЕВЕТА искористити за одлагање ствари?
6. Флаше за уље
Да, желимо их надохват руке за кување, али изгледају неуредно. Осим тога, што је мање уље изложено светлу, то ће дуже трајати.
Савети:
На радној плочи у кухињи најбоље не држати ништа. Чак и кад су у питању мали уређаји који се свакодневно користе, попут соковника, апарата за кафу, блендера, треба добро размислити колико их често користите и колико су дуго тада у употреби. Тачно, ако их морате стално узимати и враћати, то може поприлично закомпликовати живот. Међутим, ако тостер користите само неколико минута ујутру, а он вам стоји на пулту 23 сата и преосталих педесетак минута, размислите, да ли заслужује то "почасно" место.
Осим тога, на овај начин нећете стално имати затрпане полице и избећи ћете копање по ормарима кад вам баш нешто затреба.
Прочитајте још: Знате ли како НАЈБОЉЕ да очистите ТЕЛЕВИЗОР и ДАЉИНСКИ УПРАВЉАЧ?
Треба подсетити и да на радну плочу никад не треба стављати посуде које износимо из рерне јер шерпе и тепсије досежу високе температуре, што је може оштетити, па увек користите подметач. Никада немојте стављати вруће посуде на влажну или мокру радну плочу, а иако је њена површина врло чврста и отпорна, такође немојте на њој користити оштре ножеве или друге оштре предмете.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ