Оно што се ставља на кожу, односно нега и шминка јесте важно, али исхрана, вежбање, сан и миран стил живота нешто су што се очитава на сваком лицу и нема креме и макеуп-а који ће то “испеглати”.
Ове савете треба усвојити и увек их се придржавати:
1. Баците шминку која је старија од две године
Прво, ако комад шминке нисте искористили за 700 дана, то значи да га нисте ни употребљавали и да вам не треба. Такође, временом се на површини шминке (камени пудери, сенке, руменила) или у тубама (маскара, сјај за усне) развијају микроорганизми. Неки долазе из спољне средине, а неки са вашег лица. После дужег периода њихов број је преко милион и заиста није добро поново их враћати на кожу. Не чекајте да перутање, осип и упалу да бисте заменили комад шминке.
Прочитајте још: Лагани покрети, са бочне стране, шампона пола кашике: Познати фризер открива КАКО СЕ ПЕРЕ КОСА
2. Уведите 10-10-10 правило
Како се темпо живота убрзао сви кукају како се нема времена ни за шта, а исцпљеност се очитава на боји тена, подочњацима, тонусу. Посложите свој дан тако што ћете се пробудити 30 минута раније и дан почети лаганом десетоминутном јогом, потом десет минута медитирајте, визуализујте шта желите да остварите и позитивно се орјентишите према свему што мислите. Задњих десет минута проведите организујући свој дан и тако избегните стрес.
Пронађите време за себе.
3. Чистите и више од своје коже
Гелови, пене, млека, тоници и мицеларне воде чисте површину лица, али је испод толико тога још. Прво, треба регулисти систем за варење и избацити што је могуће више токсина. Такође, четке за шминку треба прати минимум једном недељно, а истом том фреквенцијом и мењати јастучнице и шал/ешарпу.
Прочитајте још: Свакој КОСИ је потребно УЉЕ: Ово су резултати
4. Смањите унос шећера
Шећер убрзава старење. Приликом процеса варења и апсорпције у организам везује се за влакна колагена и еластина и тако нарушава протеинске ланце који су задужени за еластичност коже и њену квалитетну прехрану. Кожа губи тонус и почиње да се прелама на одређеним местима изражене мимике и тако настају боре. Такође, шећер подстиће упалне процесе. Он се не налази само у кондиторским проиводима него и у кечапу, свим могућим куповним сосевима, па чак и у фабрички направљеном муслију.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ