Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 савета за негу лица пре одласка на спавање: Какве креме треба да бирате за вече и шта никако не треба да заборавите?

Вечерња рутина неге лица је важнија од оне током дана

1721908592_shutterstock_2127851798.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Супротно ономе што можда мислите,  ваш мозак и тело напорно раде док спавате. Тако се наша кожа током ноћи регенерише, што је најважније време за подстицање здравог старења коже.

Како онда можемо да јој помогнемо и пробудимо се блиставог тена?

Умијте се

Можете да одлучите да прескочите јутарње чишц́ење, али на вечерње чишћење коже лица не треба никако да заборавите.

- Ако желите да темељно чистите кожу лица једном дневно, урадите то пре спавања да бисте могли да скинете све нечистоће пре него што утонете у сан - каже дерматолог Џинин Дауни, пише Минд Бодy Греен.

Свакодневна прљавштина нагомилава се на вашој кожи како дан одмиче, што може допринети оксидативном стресу, храпавој кожи и финим борама ако се не очистите лице пре спавања.

Хидратација

Неправилна хидратација може довести до прераног старења коже. Зато пре спавања можете да нанесете теже хидратантне креме како бисте спречили да драгоцена влага нестане преко ноћи.

- Знамо да нивои хидратације коже имају тенденцију да опадају од поподнева до вечери, због чега су теже ноц́не креме корисније - саветује дерматолог.

Потражите састојке као што су церамиди, пептиди и омега-3 масне киселине у вашој хидратантној креми, јер они хране баријеру коже и одржавају је снажном.

Водите рачуна о положају спавања

Да, ваш положај спавања може довести до бора током времена. Конкретно, фине линије спадају у категорију "компресионих бора" јер се дешавају када сваке ноц́и згњечите (или стиснете) лице у јастук. Како старите и нивои колагена почињу да опадају, можда ц́ете приметити да те линије почињу да се задржавају.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas