Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕВАРА КОЈА ЖЕНУ НАЈВИШЕ БОЛИ: Може веома лоше утицати на њено ментално и физичко здравље

Саставни део сваке љубави јесте стрепња од физичке и емотивне преваре, а једну врсту неверства жена најтеже подноси

1719756958_Foto-Shutterstock-prevara-ljubav.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Варање је штетно, тачка. Варање значи да постоји тајна, нека врста двоструког живота. Међутим, ако питате брачног терапеута Теда Кригера, који је радио са хиљадама парова који су се суочили с неверством, шта више боли, физичка или емоционална превара, његов одговор је јасан и недвосмислен. Емоционална превара више боли. И то много више. Физичка превара је такође болна. Али када жена верује да мушкарац гаји дубока осећања према другој жени, то је још дубље боли.

Већина жена ради на емоционалној вези са својим партнером. То је темељ њихове љубави и живота, а не физичка веза. Интимна веза произилази директно из емоционалне везе.

"Видео сам жене да реагују болно, али не тако болно када чују речи: 'Нисам имао осећања према тој жени, то је била чиста пожуда", пише брачни терапеут Тед Кригер на порталу yоуртанго.цом. 

Он објашњава шта је разорно за већину жена, па наводи пример: "Управо сам завршио са неколико интензивних сесија са једним паром. Били су спремни на развод. Током последње три и по године развио је дубок однос са својом секретарицом. Није било интимног контакта. Жена је била скрхана. Са секретарицом је разговарао о личним питањима, укључујући и брак. Заједно су се смејали и она је уживала у његовом друштву", па онда описује други случај: "Имам још један пар са којим се виђам где је човек имао везу за једну ноћ (два пута) са женама које је упознао на интернету. Жена је била љута и згрожена. И једна и друга су тешке брачне ситуације. Међутим, док је друга жена била љута и изгубила мало поштовања према свом мужу, прва жена се осећала емоционално сломљеном."

Терапеут то објашњава на следећи начин. Женин хормонални систем је много осетљивији на то колико се она осећа повезано са својим партнером. Код првпг пара жена се више не осећа емотивно повезано с партнером. То може довести до значајне депресије и анксиозности јер овај осећај неповезаности и безначајности може смањити важне хормоне као што су окситоцин и естроген. У другом примеру, муж се понашао интимно и имао је проблема са зависношћу од филмова за одрасле, па је жени било лакше да проблем не доживи као свој.

Прва жена се осећала изданом од свог емотивног језгра и откриће тајне блиске везе коју је имао са својом секретарицом доживела је као личну поруку да је изабрао другу жену уместо ње. Иако пар сада напорно ради како би спаса брак, првој жени је потребно много више времена да се емотивно излечи него другој жени.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas