Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МАГИЧНА РЕЧЕНИЦА КОЈА СПАШАВА СВАКУ ВЕЗУ: Психолог са Харварда открио тајну

Др Френк Андерсон, психолог и психијатар са Харварда, открио је једноставну реченицу која има моћ да спаси сваку везу и како треба се поставите како да се поставите на ивици краја.

1724154342_shutterstock_2462362055--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Однос или веза између двоје људи уме да буде замршен. Др Френк Андерсон је познат по својој стручности у психологији односа и блиско је сарађивао са пацијентима у различитим областима живота, помажући им да превазиђу конфликте. Према његовом истраживању, постоји тајна која може да побољша комуникацију међу паровима.

Веза може временом постати компликована и крхка, али уз помоћ правих алата може се ојачати и заштитити. Потребно је мало вежбе да би сваки од партнера схватио колико је комуникација важна за њихову везу, али онда је потребна само једна реченица да би веза била чврста.

Др Френк Андерсон, психолог и психијатар са Харварда, открио је једноставну реченицу која има моћ да спаси сваку везу.

Свака веза добије када партнери погледају у себе
Једна од највећих грешака које људи праве у односима јесте што не изражавају јасно своја осећања и потребе. Често се гомилају неспоразуми и љутње, а то доводи до сукоба и, на крају, до раскида.

"Ми смо одговорни за своје излечење и за своја осећања. Ако желимо да сачувамо нашу везу, морамо разумети сопствене реакције“, објашњава др Андерсон.

Ако желите да се боље разумете као пар, прво погледајте себе.

Фраза коју стручњак препоручује да изговорите у мислима када дође до свађе јесте: "Када емоције постану интензивне, оне припадају мени.“

Шта то заправо значи? Када осетите да сте љути или да сте изузетно узнемирени на свог партнера, то значи да нешто прелази ваше границе.
Нешто вас много мучи и могуће је да ваш партнер није крив или одговоран за то како се осећате у том тренутку. Одређене трауме из детињства, на пример, могу се покренути једноставним гестом.

Зашто трауме из прошлости излазе на видело у вези
Шта да радите? Вежбајте интроспекцију и окрените се свом унутрашњем ја. Важно је анализирати разлог зашто вас та ствар мучи.

"Зашто сам тако љут? И зашто је онда било важно бити љут? А шта је било корисно да ме наљути? И зашто сам викала на њега? Шта је радио када је био тако ужасан?“, питања су која др Андерсон препоручује за интроспекцију.

У почетку може изгледати веома тешко поставити себи та питања. Међутим, идентификовање покретача је први корак ка спасавању готово сваке везе. Након што боље разумете шта се дешава у вама, препоручује се да отворено разговарате с партнером. Реците му зашто се тако осећате, шта се дешава у вашем уму и души.

Можете га охрабрити да практикује исту вежбу када осети веома интензивну емоцију. Разговор о осећањима је идеалан за одржавање здраве везе. Међутим, ова расправа се мора водити уз одговорност сопствене личности.

"Осећам се тако јер се X осећај рађа у мом уму“. Вашој вољеној особи ће бити лакше да разуме корен ваше емоције. Када то схвати, биће вам лакше да избегнете ствари које вас муче. Уз праксу и стрпљење, комуникација између вас ће се побољшати.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas