Oglas
· · Komentari: 0

Kompatibilne osobina koje su svakom paru potrebne za uspešan brak: Da li kraj sebe imate "pravu" osobu?

Pitanje koje mnogi parovi postavljaju

1727184251_shutterstock_2361709403-3-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mislite da ste pronašli osobu sa kojom želite da provedete ostatak života, ali kako da znate da li je on/ona zapravo „ta“ osoba?

Piter Pirson, terapeut za parove i suosnivač Instituta za parove, otkrio je najvažnije elemente uspešnog braka.

Posvećenost jedno drugom

Obe strane su posvećene jedna drugoj i svom odnosu. Ovo spada u roditeljsko ego stanje, gde obe strane dele isti nivo vrednosti u pogledu njihove veze. Posvećenost je neophodna za rast veze, tvrdi istraživanje Nacionalne medicinske biblioteke.

Obraćanje pažnje na drugu osobu

Kompatibilni parovi nikada ne zaboravljaju važnost svoje veze i vode računa o tome da budu pažljivi i prisutni u životu svog partnera. U ego stanju odraslih, ovo uključuje razmatranje sreće druge osobe pre svoje sopstvene i učenje lekcija iz prethodnih veza. Jedna studija Univerziteta u Alberti pokazuje kako stavljanje partnera na prvo mesto može pomoći vama i vašoj vezi da budete srećniji.

Zajednički smisao za humor

Smisao za humor može povezati par, pomoći u oslobađanju frustracije i napetosti i jednostavno biti zabavan pristup odnosu. Takođe padajući u stanje ega deteta, zabavite se zajedno. Studije sa Univerziteta u Kaliforniji pokazuju da veza ispunjena smehom može dovesti do srećnijeg odnosa.

Sposobnost da se pojavi kada je važno

Sve što je veza jeste je da ste tu za nekoga. Ponekad to izgleda kao kompromis ili vođenje teških razgovora, čak i kada to ne želite. LJubav je izbor koji donosite svaki dan, čak i kada je težak, piše Your Tango.

BONUS VIDEO


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas