Шљиве су боље од боровница, а слађе од малина.
Шљиве и здравље су уско повезани, пре свега јер су снажни антиоксиданси и позитивно делују на људски организам.
Свеже или суве, шљиве су и те како добре за наше здравље.
Прочитајте још: БОРОВНИЦА: МАЛО, али МОЋНО ВОЋЕ које има минималан број КАЛОРИЈА
Чак један плод шљиве има исту количину антиоксидансних материја као једна шака свежих боровница.
Шљиве су у Србији распрострањено и популарно воће, а постоји више од две хиљаде различитих сорти и међусобно се разликују по боји, величини, облику плода, али и нутритивном саставу.
Управо због тога, шљива је нашла широку примену на трпезама.
Код нас се најчешће једе свежа или сува. Многим сланим рецептима сува шљива даје посебнан укус.
Од ње се прави и популарна ракија "шљивовица", а рецепт за савршен доручак са шљивама прочитајте овде.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ